Työkykyjohtaminen

Opteam Uusi Suunta ja organisaation konsultointi ovat  yrityksille suoraan tarjottavia työkykyjohtamisen palveluja. Opteam tuottaa myös lakisääteisiä ammatillisen kuntoutuksen palveluja työeläke- ja vakuutusyhtiöille.

Työkykyjohtamisen palveluiden avulla yritys pystyy hallitsemaan työkyvyttömyydestä aiheutuvia kustannuksia ja työntekijöiden työkyvyttömyysriskitilanteita. Työkykyjohtaminen on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan aiemmin.

Katso video: Mikä on työkykyjohtamisen merkitys yritykselle, yhteiskunnalle ja yksilölle? >>

Uusi Suunta taklaa työkykyhaasteet ajoissa

Opteam Uusi Suunta -palvelu soveltuu tilanteisiin, joissa yritys haluaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa työkykyriskin tunnistaessaan tukea työntekijöitään uuden suunnan löytymisessä työuralle. Uusi Suunta ratkaisee työkykyhaasteita – ajoissa.

Uusi Suunta -palvelu alkaa alkukartoituksesta, jonka jälkeen valmennus suunnitellaan henkilöhtaisesti jokaiselle valmennettavalle. Moniammatillisesta tiimistämme valitaan sopivat ammattilaiset ohjamaan ja tukemaan valmennettavaa uuteen suuntaan työuralla joustavasti ja yksilöllisesti. Tavoitteena on aina löytää konkreettinen ratkaisu, miten valmennettava jatkaa kohti uutta suuntaa. Uusi suunta -valmennuksessa tähdätään työelämässä pysymiseen työjärjestelyjen, uuden työn, uran vaihdon tai koulutussuunnitelman kautta.

HYÖDYT ORGANISAATIOLLESI:
 • Työkyvyttömyysriski ja siitä aiheutuvat kulut pienenevät.
 • Työkykyriskin alentaminen vaikuttaa mm. työkyvyttömyysmaksuluokkaan.
 • Vastuullinen yritys huolehtii henkilöstöstään työkyvyn heikentyessä.
 • Työkykyhaasteen mahdollisimman varhaisesta tunnistamisesta ja ratkaisemisesta hyötyvät kaikki  – yritys, työntekijä ja yhteiskunta.
 • Osallistumalla Uusi Suunta -palvelun ns. ohjaamoon yritys tietää aina miten valmennus etenee.
VAHVUUTEMME TYÖKYKYJOHTAMISEN PALVELUIDEN TUOTTAJANA:
 • Tiimeissämme on monen alan vahvaa työelämäosaamista. Tarpeen mukaan valmennukseen osallistuu ammattilaisia eri kokoonpainoilla, esimerkiksi työelämävalmentaja, psykologi, rekrytointikonsultti, kuntoutussuunnittelijat, HR-koordinaattori ja urakonsultti.
 • Paikallinen työmarkkinatuntemuksemme takaa sen, että tiedämme missä ja millaisia työmahdollisuuksia Suomessa kulloinkin on.
 • Valtakunnallisen palveluverkostomme avulla työmahdollisuuksien kartoittaminen ei rajoitu maantieteellisesti tai vain yhteen toimialaan.
 • Tartumme toimeen aikailematta ja aloitamme valmennukset nopeasti. Tavoitteena on aina löytää konkrettinen ratkaisu.
 • Vahvat työelämäsuhteemme ja koulutusjärjestelmien tuntemus edesauttavat uusien mahdollisuuksien kattavan kartoittamisen.
 • Uusi Suunta -palvelun ammattilaisemme ovat henkilövalmentamisen kokeneita osaajia, jotka etsivät ja mahdollistavat yhdessä valmennettavan kanssa mielekkään uuden suunnan työelämässä.

 

LUE MYÖS:

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä lähimpään Opteam-toimistoon taiJÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ
 

Kiinnostuitko Työkykyjohtamisen palveluistamme? Ota yhteyttä:

Sanna Salminen
asiakkuusjohtaja, työkykyjohtamisen palvelut
Puh.050 5993 671
sanna.salminen@barona.fi

työkykyjohtaminen

Yrityskonsultointi

Opteam Yrityskonsultointi palvelee työkykyjohtamisen vaativissa tilanteissa. Löydämme sopivat toimintatavat ja ratkaisut yrityksesi työkykytarpeisiin.  Rakennamme prosesseja ja malleja sekä sparraamme työkykyjohtamiseen liittyvissä asioissa, jotta yrityksellä olisi valmiuksia toimia haastavissakin tilanteissa. Teemme esimiesten ja HR:n valmennuksia sekä coachingia ja työnohjausta yksilöille ja ryhmille.

Haasteisiin on löydettävissä ratkaisu. Uskomme ratkaisukeskeiseen toimintamalliin ja moniammatilliseen tiimityöhön.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä lähimpään Opteam-toimistoon taiJÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ
“Tavoitteenamme on aina mahdollisimman
nopeasti löytää etenemispolku kohti
konkreettista ratkaisua, jossa on huomioitu
henkilön omat vahvuudet ja voimavarat.”

Elina Valli,
Opteam Turku, kuntoutussuunnittelija, uraohjaaja,
ratkaisukeskeinen työnohjaaja