Opteamin vinkkejä työnhakuun

avoimet työpaikat

 

Ensimmäinen askel on ryhtyminen! Työn hakeminen vaatii hieman aikaa, mutta rakettitiedettä se ei ole. Olemme koonneet yhteen liudan Opteamin vinkkejä työnhakuun.

Käy rohkeasti peremmälle ja hae töitä. Selaa avoimia työpaikkoja täältä >>

Opteamilla työllistyt joko henkilöstövuokrauksen tai suoran rekrytoinnin kautta

Henkilöstövuokraus tarkoittaa, että olet Opteamin palveluksessa, mutta lopullisen työtehtäväsi määrittää asiakkaamme, joka tarvitsee työvoimaa. Tuolloin teet työhakemuksen Opteamille ja työsopimuksen Opteamin kanssa. Me Opteamilla etsimme sinulle osaamistasi ja koulutustasi vastaavan työpaikan lukuisten asiakkaidemme parista. Sinulla on mahdollisuus tehdä töitä usealle eri asiakkaallemme.

Työllistämme vuosittain yli 10 000 ihmistä. Henkilöstövuokrauksen kautta moni työllistyy jopa lopulta suoraan asiakkaalle.

Suorarekrytointi tarkoittaa, että me Opteamilla autamme asiakastamme ja etsimme heille sopivan työntekijän. Tuolloin teet työhakemuksen Opteamille ja työsopimuksen asiakasyrityksen kanssa suoraan. Opteam hoitaa hakemusten käsittelyn ja haastattelee sopivat ehdokkaat, mutta lopullisen työntekijävalinnan tekee asiakasyritys. Työllistyt suoraan asiakkaamme palvelukseen.

Julkisesti ilmoitettujen työpaikkojen lisäksi voit jättää Opteamille avoimen hakemuksen >>

Työn hakemisen vaiheet

Rekisteröidy Opteamin työnhakupalveluun

Ensimmäistä kertaa Opteamin työpaikkaa hakiessa sinun on laadittava rekisteröitymistunnukset työnhakupalveluumme. Pääset rekisteröitymään hakijaksi, kun klikkaat työpaikkailmoituksen lopussa olevaa linkkiä ”Hae työpaikkaa” / ”Täytä hakemuslomake”.

Jos olet aiemmin jo hakenut jotain paikkaa Opteamilla, sinulla on valmiina tunnukset. Niillä voit kirjautua sisään uutta paikkaa hakiessasi.

Huomaathan, että käytämme kahta eri työnhakujärjestelmää, toinen henkilöstövuokrauksen paikkoihin ja toinen suoran rekrytoinnin paikkoihin. Molempiin pitää luoda tunnukset erikseen.

Laadi työnhakijaprofiili

Henkilöstövuokrauksen työnhakupalveluun on laadittava työnhakijaprofiili. Työnhakijana voit määritellä itse, miten kauan profiili on voimassa. Suosittelemme täyttämään mahdollisimman paljon tietoa itsestäsi, jotta voimme helpommin löytää sinulle sopivia työtehtäviä.

Suora rekrytointi asiakasyritykselle tapahtuu joka tehtävään erikseen. Hakemus on siis laadittava tehtäväkohtaisesti. Näitä paikkoja ei voi hakea aikaisemmin Opteamille laaditulla työnhakijan profiililla.

Vuokratyöntekijän työhaastattelut

Opteam tekee työhaastattelut kahdessa vaiheessa. Ensin on puhelinhaastattelu ja sen jälkeen ryhmähaastattelu.

Puhelinhaastattelu

Kun sinulle löytyy sopiva työtehtävä asiakkaidemme tarpeisiin, otamme sinuun yhteyttä ensin puhelimitse. Puhelinhaastattelussa teemme alustavan kartoituksen työtehtävään mahdollisesti sopivista henkilöistä.

Ryhmähaastattelu

Puhelinhaastattelujen perusteella kutsumme hakijoita ryhmähaastatteluun. Näemme samalla, miten toimit ryhmässä, sillä suurin osa työtehtävistämme on asiakaspalvelutehtäviä.

Päätös työntekijän valinnasta tehdään kasvotusten käydyn haastattelun jälkeen. Haastattelujen jälkeen jokaiselle valitulle ilmoitamme puhelimitse.

…ja kun puhelimesi soi – onneksi olkoon! Tässä vaiheessa sinut on valittu Opteamin vuokratyöntekijäksi. Jokainen uusi työntekijämme tulee meidän työsuhdeinfoon eli lyhyeen koulutukseen, jossa kerromme työntekijän perusvelvollisuuksista, oikeuksista sekä Opteamin eduista. Työntekijän infotilaisuudessa laadimme kanssasi työsopimuksen.

Kutsu suorarekrytoitavan paikan haastatteluun

Soitamme sinulle, mikäli hakemuksesi ja kokemusprofiilisi sopii meidän mielestämme työpaikkaan, joka asiakkaalla on haussa kauttamme. Kutsumme sinut ensimmäiseen haastatteluun.

Suorarekrytoitavissa paikoissa me Opteamilla tapaamme sinut ensin. Haastattelemme alustavasti sopivat kandidaatit tehtävään ja suosittelemme asiakkaallemme, keitä hakijoista heidän kannattaa kutsua toiselle haastattelukierrokselle.

Jatkohaastattelun pitää yleensä yritys itse, joka työntekijää tarvitsee.Muutama perusneuvo Opteamin paikkoihin haettaessa:

  • Hae paikkaa, jossa oikeasti haluaisit työskennellä.
  • Ole huolellinen kirjoittaessasi hakemusta. Kielioppivirheet kannattaa tarkistaa kahteen kertaan.
  • Poimi työpaikkailmoituksesta tarkkaan hakijalta odotettavat osaamiset ja kriteerit. Tuo esille, miten juuri sinä osaat näitä asioita. Kerro vastaavista kokemuksista aiemmista työpaikoista. Ole rehellinen.
  • Hanki suosittelijoita. Jos sinulla ei ole aiempaa työkokemusta, opettajasi tai valmentajasi on myös hyvä suosittelija.

Seuraavaksi voitkin jo aloittaa sopivien paikkojen etsimisen!

Ansioluettelo eli CV

CV:ssä kerrot työ- ja koulutushistoriasi. Kaikki työkokemus on eduksi, muista myös vapaaehtoistyöt ja luottamustehtävät, erilaiset harrastuskerhojen ohjaajana, valmentajana tai joukkueenjohtajana toimimiset yms.

CV:ssä on myös hyvä olla suosittelijoita edellisistä työpaikoistasi, mikäli sinulla on jo työkokemusta karttunut. Meitä kiinnostaa kuulla edelliseltä työnantajaltasi, miksi juuri sinä olisit paras hakemaasi työtehtävään.

Jos etsit ensimmäistä työpaikkaasi eikä sinulla ole vielä suosittelijoita varsinaisista työtehtävistä, ole luova. Olet varmasti harrastanut jotain? Tällöin valmentaja tai joukkueen johtaja on hyvä suosittelija. Koulustasi löytyy opinto-ohjaaja, koulun rehtori tai oma opettaja, joka voi olla suosittelijasi. Muista kuitenkin, että sinun on pyydettävä lupa henkilöltä, jonka haluat suosittelijaksi. Huomioi, että omat sukulaiset tai kaverisi eivät voi olla suosittelijoita.

CV:n lisäksi kuvasi on tärkeä osa työhakemusta. Me Opteamilla haluamme tietää, minkä näköisen ihmisen tapaamme mahdollisessa työhaastattelussa.

Työhakemus eli saatekirje

Työhakemuksessa kannattaa korostaa niitä taitojasi, mitä ilmoitetussa työtehtävässä vaaditaan. Kirjoita, miksi juuri sinä sopisit kyseiseen tehtävään ja kuvaile lyhyesti samankaltaisesta työkokemuksesta ja tehtävistä, joita olet aiemmin työurallasi hoitanut. Ole rehellinen.

Jäsentele hakemuksesi selkeästi ja muista aina tarkistaa kirjoitusvirheet! Kirjoita työpaikan nimi oikein.

Samat neuvot pätevät sekä nettilomakkeeseen että saatekirjeeseen. Verkkolomakkeissa on usein rajoitettu merkkimäärä. Mikäli työpaikkailmoituksessa pyydetään vapaamuotoinen saatekirje, hyvä neuvo on pitää kirje yhden sivun mittaisena.

Sitten vain odottelemaan, tulisiko kutsu työhaastatteluun!

Avoin hakemus

Julkisesti ilmoitettujen työpaikkojen lisäksi otamme Opteamilla vastaan avoimia hakemuksia. Avoimessa hakemuksessa pitää eritellä ja kohdentaa, minkälaisista töistä olet kiinnostunut. Mitä paremmin pystyt spesifioimaan oman osaamisesi ja kiinnostuksesi, hakemuksesi nousee paremmin esille.

Teemme myös hiljaisia hakuja, joissa etsimme soveltuvia ehdokkaita hakemustietokannastamme. Hakemustietokannassa on aiemmin Opteamille jotain tehtävää hakeneiden ja Opteamin kautta työskennelleiden henkilöiden työnhakijaprofiilit. Toisin sanoen, jos olet joskus ollut kauttamme esimerkiksi tarjoilijana, etsimme usein uuteen avoimeen tarjoilijan pestiin vanhoista tekijöistämme oikeat henkilöt.