Koulutukset

Me koulutamme – Opteam tarjoaa erilaisia kaupan ja palvelualan koulutuksia, joiden avulla voit täydentää osaamistasi ja päästä nopeasti oikeisiin töihin ilman aiempaa kokemusta.

Tutustu koulutuksiimme ja katso tämän sivun ”Tulevat koulutukset” -osiosta koulutuksien tarkemmat ajakohdat ja paikkakunnat. Osa koulutuksista järjestetään viikoittain nonstoppina ja niistä saat tiedon lähimmästä Opteam-toimistostasi.

RAVINTOLA-ALAN KOULUTUKSET

Ravintola-alasta kiinnostuneille tulevaisuuden lupauksille tarjoamme Tähtitarjoilija-koulutusta, jonka suorittamalla pääsee tarjoilijavuoroihin ilman aiempaakin kokemusta. Kokeneemmille tarjoilijoille tarjoamme erilaisia jatkokoulutuksia, kuten olut-, kahvi-, baari-, viini- sekä tilaus- ja vatitarjoilukoulutuksia ammattitaidon kehittämiseen.

Tähtitarjoilija-koulutus on kaksiosainen. Kahtena peräkkäisenä päivänä perehdytään ensin mm. tarjoilun perusteisiin, asiakaspalveluun, anniskelulainsäädäntöön sekä viinin ja ruuan yhdistämiseen. Kolmantena päivänä opetellaan myyntitekniikkaa, kun käytännön oppia on jo hieman ehtinyt karttumaan.

Anniskelupassi on todistus ravintola-alan vastuullisissa tehtävissä toimivien työntekijöiden anniskeluoikeuksiin liittyvästä ammattitaidosta ja osaamisesta. Tarvitset anniskelupassin ja kaksi vuotta työkokemusta, kun haluat toimia ravintolassa anniskeluvastaavan tehtävissä. Passin voi suorittaa alan oppilaitoksessa.

Hygieniaosaamistodistus on oltava henkilöllä, joka työskentelee pakkaamattomien, helposti pilaantuvien elintarvikkeiden käsittelyä edellyttävissä tehtävissä, vähintään kolme kuukautta työsuhteen alkamisesta. Kauttamme saat lisätietoa osaamistestin suorittamisesta, johon sinun ei tarvitse erikseen käydä kursseja.

Voit valmentautua testiin omatoimisesti opiskelemalla. Opiskeltava materiaali löytyy esimerkiksi Elintarviketurvallisuusviraston ja Opetushallituksen julkaisemilta nettisivuilta.

KAUPAN ALAN KOULUTUKSET

Opteamin kaupan alalle räätälöidyn koulutuspäivän aikana saat kullanarvoista koulutusta asiakaspalvelusta ja kassatyöskentelystä. Retail-passi on todistus erittäin kysytystä osaamisesta, joka avaa sinulle ovia lukuisiin työpaikkoihin. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa erilaisia asiakaspalvelutilanteita ja opetellaan käytännön harjoituksessa kassajärjestelmän käyttöä. Koulutuspäivä järjestetään yhdessä Suomen johtavan aikuiskouluttajan, Amiedun, kanssa.

Toistaiseksi Retail-passikoulutuksia järjestetään pääkaupunkiseudulla. Retail-passikoulutukseen valitaan reippaita ja innokkaita, kaupan alasta kiinnostuneita tulevaisuuden osaajia. Lisätietoja saat lähimmästä Opteam toimipisteestä.

Lisäksi tarjoamme palvelulinjastokoulutuksia ja ABC-koulutusta ABC-liikennemyymälöissä työskenteville. Sokos-tavarataloissa ja Emotion-myymälöissä työskenteville työntekijöillemme tarjoamme omat koulutukset.

Ikärajapassikoulutus on osa päivittäistavarakaupan ikärajavalvottavien tuotteiden omavalvontaa. Koulutus on suunnattu myymälöiden kassahenkilöstölle. Ikärajapassikokeeseen valmistaudutaan itseopiskeluna verkko-oppimateriaalin avulla ja kokeen voi suorittaa Opteamilla.

Lisäksi voit suorittaa kauttamme mm. Veikkaus-koulutuksen.

TEOLLISUUS- JA RAKENNUSALAN KOULUTUKSET

Hae Suomen rautaisimpaan metallialan koulutukseen.

Kouluttaudu nyt Metallimestariksi. Me työstämme metallialan yritysten kanssa sinusta teräksisen osaajan työelämän tarpeisiin.

Lue lisää Metallimestari-koulutuksesta >>

Muut metallialan koulutukset:

Kone- ja metallialan moniosaajakoulutus Kajaanissa. Lue lisää Kone- ja metallialan moniosaajakoulutuksesta >>

Opteamin kautta voit suorittaa mm. työturvallisuus- ja tulityökortit.