Koulutukset

Me koulutamme – Opteam tarjoaa erilaisia kaupan ja palvelualan koulutuksia, joiden avulla voit täydentää osaamistasi ja päästä nopeasti oikeisiin töihin ilman aiempaa kokemusta.

Tutustu koulutuksiimme ja katso tämän sivun “Tulevat koulutukset” -osiosta koulutuksien tarkemmat ajakohdat ja paikkakunnat. Osa koulutuksista järjestetään viikoittain nonstoppina ja niistä saat tiedon lähimmästä Opteam-toimistostasi.

RAVINTOLA-ALAN KOULUTUKSET

Ravintola-alasta kiinnostuneille tulevaisuuden lupauksille tarjoamme Raflateam-koulutusta, jonka suorittamalla pääset tarjoilijavuoroihin ilman aiempaakin kokemusta. Raflateamin käytännönläheisessä valmennuksessa opit ravintola-alan kuumimmat kikat aina lautasten kantamisesta ja viinipullon esittelystä kiireisimmänkin serviisin hallintaan. Baarityöskentelyn salat aukeavat, kun valmentajamme opettaa cocktailien erilaiset valmistustekniikat ja trendikkäimpien juomien valmistuksen. Lyhytkoulutuksemme jälkeen sinulla on kaikki tarvittavat perustaidot ravintolassa työskentelyyn!

Kokeneemmille tarjoilijoille tarjoamme erilaisia jatkokoulutuksia, kuten olut-, kahvi-, baari-, viini- sekä tilaus- ja vatitarjoilukoulutuksia ammattitaidon kehittämiseen.

Esimieskoulutus on käytännönläheinen koulutus ravintola-alan vuoroesimiehen tehtäviin. Koulutus antaa valmiuden hoitaa majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen työhön sisältyvät tehtävät niin operatiivisten taustatöiden, esimiestyön, myynti- ja markkinointitehtävien kuin asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitamisen osalta. Käytännön harjoittelu räätälöidään sopivaksi juuri sinulle.

Anniskelupassi on todistus ravintola-alan vastuullisissa tehtävissä toimivien työntekijöiden anniskeluoikeuksiin liittyvästä ammattitaidosta ja osaamisesta. Tarvitset anniskelupassin ja kaksi vuotta työkokemusta, kun haluat toimia ravintolassa anniskeluvastaavan tehtävissä. Passin voi suorittaa alan oppilaitoksessa.

Hygieniaosaamistodistus on oltava henkilöllä, joka työskentelee pakkaamattomien, helposti pilaantuvien elintarvikkeiden käsittelyä edellyttävissä tehtävissä, vähintään kolme kuukautta työsuhteen alkamisesta. Kauttamme saat lisätietoa osaamistestin suorittamisesta, johon sinun ei tarvitse erikseen käydä kursseja.

Voit valmentautua testiin omatoimisesti opiskelemalla. Opiskeltava materiaali löytyy esimerkiksi Elintarviketurvallisuusviraston ja Opetushallituksen julkaisemilta nettisivuilta.

KAUPAN ALAN KOULUTUKSET

Opteamin kaupan alalle räätälöidyn koulutuspäivän aikana saat kullanarvoista koulutusta asiakaspalvelusta ja kassatyöskentelystä. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa erilaisia asiakaspalvelutilanteita ja opetellaan käytännön harjoituksessa kassajärjestelmän käyttöä. Myös alalta vähemmän kokemusta omaavien on mahdollista hakea koulutukseen. Lisätietoja saat lähimmästä Opteam-toimistosta.

Lisäksi tarjoamme palvelulinjastokoulutuksia ja ABC-koulutusta ABC-liikennemyymälöissä työskenteville. Sokos-tavarataloissa ja Emotion-myymälöissä työskenteville työntekijöillemme tarjoamme omat koulutukset.

Ikärajapassikoulutus on osa päivittäistavarakaupan ikärajavalvottavien tuotteiden omavalvontaa. Koulutus on suunnattu myymälöiden kassahenkilöstölle. Ikärajapassikokeeseen valmistaudutaan itseopiskeluna verkko-oppimateriaalin avulla ja kokeen voi suorittaa Opteamilla.

Lisäksi voit suorittaa kauttamme mm. Veikkaus-koulutuksen.