“Opteamin tarjoamassa rekrytointiratkaisussa osaaminen ja hinnoittelu kohtasivat hienosti”, Juho Sipilä, tehdaspäällikkö, VAK

opteam_referenssi_vak

 

Henkilöstöpalveluyritys Opteam Turku ja Pohjoismaiden merkittäviin kuljetuskaluston valmistajiin kuuluva VAK käynnistivät yhteistyön vuonna 2011, kun VAK oli perustamassa uutta elementtitehdasta Vahtoon. Opteam tuli avuksi VAKin rekrytointiprojektiin, jossa etsittiin uudelle tehtaalle työntekijöitä. Valitut henkilöt pääsivät myös erilliseen koulutukseen, jossa kumppanina olivat mm. TE- ja ELY-keskus.

VAKin tavoitteena oli, että kaikki koulutukseen valitut henkilöt tulisivat samaan koulutuksen päätyttyä tehtaalta vakituisen työpaikan. Opteam valikoitui VAKin tehdaspäällikkö Juho Sipilän mukaan kumppaniksi, koska Opteamin tarjoamassa rekrytointiratkaisussa osaaminen ja hinnoittelu kohtasivat hienosti.

Haastava alkutilanne

– Saimme heti projektin aluksi erittäin paljon hyviä hakijoita ja tämä teki projektistamme hyvin haastavaan. Meillä oli kuitenkin selkeä käsitys siitä, minkälaisia työntekijöitä ja koulutukseen valittavia haimme, ja iloksemme Opteam osasi vastata näihin tarpeisiimme, Sipilä kertoo.

Hänen mukaansa VAK korosti työntekijäkriteereissä oikea asennetta ja motivaatiota, minkä myös Opteam hienosti huomioi projektin hakijavalinnoissa.

– Loppuvaiheessa testasimme kaikki koulutukseen valittavat hakijat, mikä ei ole ymmärtääksemme kovin tyypillistä tämän kaltaisissa rekrytointiprojekteissa. Opteamin toteuttamat testit antoivat erittäin arvokasta lisätietoa esimerkiksi hyvin samankaltaisista hakijoista ja pystyimme nopeasti muodostamaan selkeän kokonaiskäsityksen haastattelemistamme henkilöistä, Sipilä kiittelee.

Joustavaa kumppanuutta

Sipilän mukaan VAKin omat resurssit eivät välttämättä olisi riittäneet näin massiivisen ja nopeatempoisen rekrytointiprojektin toteuttamiseen ja Opteam osoittautuikin erittäin hyödylliseksi ja joustavaksi yhteistyökumppaniksi.  Sipilän mielestä projektin ja rekrytointien erinomaisesta onnistumisesta kertoo hyvin se, että VAK pystyi jo puolen vuoden kuluttua tehtaan avaamisesta, pyörittämään tehdasta täysin uuden henkilöstön voimin.

– Mielestämme rekrytointiyhteistyö Opteamin kanssa on ollut alusta asti hyvin avointa ja keskustelevaa.  Olemme voineet luottaa Opteamin korkeaan ammattitaitoon ja kykyyn reagoida nopeasti muuttuviin rekrytointitarpeisiimme, Sipilä päättää.

Tutustu www.vak.fi