metallimestari koulutus

Hae Metallimestari-koulutukseen Etelä-Pohjanmaalle

Haluatko pätevöityä ammattiin, joka työllistää tulevaisuudessakin?

Kouluttaudu nyt Metallimestariksi Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella. Me työstämme metallialan yritysten kanssa sinusta teräksisen osaajan työelämän tarpeisiin.

Mikä on Metallimestari-koulutus?

Metallimestari-koulutus on ainutlaatuinen tilaisuus löytää työpaikka metalliteollisuudessa. Opteam Etelä-Pohjanmaa ja Sedu Aikuiskoulutus toteuttavat yhteistyössä Metallimestari-koulutushankkeen, jonka tavoitteena on saada metallialalle lisää yritysten osaamistarpeita vastaavaa koulutettua henkilökuntaa. Koulutus on räätälöity kymmenen Etelä-Pohjanmaalla toimivan teollisuusyrityksen tarpeita vastaavaksi. Yritykset ovat osallistuneet aktiivisesti koulutuksen sisällön suunnitteluun. Koulutuksessa hankitulle osaamiselle on siis metallialan yrityksissä kysyntää.

Lataa esite metallialan oppimisympäristö Sedu Ahjosta >>

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena. Teknologiateollisuus ry:n tukemaa koulutushanketta on mukana rahoittamassa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Kenelle Metallimestari-koulutus on tarkoitettu?

Tavoitteena on löytää 40 uudelle metallialan ammattilaiselle työpaikka. Tärkeintä on oikea asenne työntekoon ja halu oppia uutta. Ammatillisella taustalla tai työkokemuksella ei ole merkitystä, eikä hakijoiden ikä, sukupuoli tai koulutus vaikuta valintaan Metallimestari-koulutukseen. Jos sinulla on motivaatio oppia ja työllistyä metallialalle, hae mukaan koulutukseen. Koulutus antaa erityisen hyvät  työllistymismahdollisuudet, sillä alueen isoimmat yritykset ovat mukana hankkeessa.

Miten haet mukaan Metallimestari-koulutukseen?

Metallimestari-koulutukseen haetaan TE-toimiston ja Opteamin kautta. Opteam Etelä-Pohjanmaa hoitaa koulutusohjelmaan valittavien osallistujien rekrytoinnin.

1. Jätä hakemus ensin te-palveluiden linkkiin: http://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/673884
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluihin/ testeihin. HAKU PÄÄTTYY 11.8.2017
2. Kun SAAT KUTSUN viestillä haastatteluun, jätä hakemus heti sen jälkeen Opteamille.
Hakemus on oltava Opteamilla ennen haastattelua!

Hakuaika syksyllä 2017 alkavaan Metallimestari-koulutukseen 11.8.2017 saakka.

Jos sinulle on kysyttävää Metallimestari-koulutukseen hakemisesta tai rekrytoinnista, voit olla yhteydessä: Opteam Etelä-Pohjanmaa, puh. 010 8500 830

Miten Metallimestari-koulutus etenee?

Metallimestari-koulutuksen suuntautumisvaihtoehdot ovat hitsaus, koneistus, särmäys ja levyntyöstö sekä robotiikka.

Orientaatiojaksolla tutustutaan eri metallitöiden menetelmiin ja koulutusvaihtoehtoihin. Jakson tavoitteena on antaa mahdollisimman laaja kuva metallialan töistä ja tutustuttaa koulutukseen osallistujat myös alueen teollisuuteen. Orientaatiojakson pituus voi vaihdella koulutukseen osallistuvien henkilöiden aiemman työkokemuksen perusteella.

Metallimestari-koulutuksessa on neljä suuntautumisvaihtoehtoa, joiden sisältö räätälöidään yritysten kanssa yhteistyössä. Kouluttajat ovat perehtyneet yritysten konekantaan, toimintaan ja tuleviin haasteisiin. Suuntautumisvaihtoehto valitaan orientaatiojakson kuluessa ja jokaiselle koulutukseen osallistuvalle tehdään oma opintosuunnitelma.

Koulutus alkaa 15 päivän mittaisella orientoivalla jaksolla, jonka aikana tutustutaan metallialaan ja alan yrityksiin. Koulutuksen kesto on 2 viikkoa–12kk riippuen koulutettavan lähtötasosta ja koulutuksen jaksotuksesta.

Lue tarkemmat koulutussisällöt ladattavasta Metallimestari-koulutussuunnitelmasta >>

Metallimestari-koulutus on täsmäkoulutus, johon kuuluu työssäoppimista paikallisissa metallialan yrityksissä. Koulutuksen aikana tai päättyessä koulutettavat voivat työskennellä oppisopimuksella yrityksissä ja sitä kautta työllistyä yrityksiin.

Jos haluat tietää lisää Metallimestari-koulutuksesta, voit olla yhteydessä: Sedu Aikuiskoulutus, Hannele Puhakka, koulutussihteeri, puh. 040 868 2063 klo 9–11

Metallialan yritykset työllistämisyhteistyössä mm.

Fortaco, Lillbacka Powerco, KJH-Comp, Reikälevy, PRP, MSK Group, Ala-Talkkari, KPA Unicon, Palax, Helasteel, JTK-Power, Komas, Stamac, Manor, Trailander, Teuvan Keitintehdas Oy, Sulbana Oy, Remu, Hydroll, Ferrum Steel, Tibnor, Kuortaneen Teollisuuspalvelu, MA-Tech, Memar, SulbanaHae nyt Metallimestari-koulutukseen Etelä-Pohjanmaalle

Hakuaika 4.9.2017 alkavaan koulutukseen on nyt käynnissä.

1. Jätä hakemus ensin te-palveluiden linkkiin: http://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/673884
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluihin/ testeihin. HAKU PÄÄTTYY 11.8.2017

2. Kun SAAT KUTSUN viestillä haastatteluun, jätä hakemus heti sen jälkeen Opteamille.
Hakemus on oltava Opteamilla ennen haastattelua!

 

 

metallimestari koulutus

Metallialan yritykset työllistämisyhteistyössä

Fortaco
Lillbacka Powerco
KJH-Comp
Reikälevy
PRP
MSK Group
Ala-Talkkari
KPA Unicon
Palax
Helasteel
JTK-Power
Komas
Stamac
Manor
Trailander
Teuvan Keitintehdas
Sulbana
Remu
Hydroll
Ferrum Steel
Tibnor
Kuortaneen Teollisuuspalvelu
MA-Tech
Memar
Sulbana

Lisätietoa

Koulutukseen hakemisesta:
Opteam Etelä-Pohjanmaa
Puh. 010 8500 830

Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta:
Sedu Aikuiskoulutus
Hannele Puhakka

koulutussihteeri
Puh. 040 8682 063

Yyritysyhteistyö:
Opteam Etelä-Pohjanmaa
Ari Lähteenmäki

aluejohtaja
Puh. 040 5813 253
ari.lahteenmaki@opteam.fi

Työvoimakoulutuksen aikaiset etuudet
TE-toimiston koulutusneuvojan palvelulinja puh. 02 950 20 702