metallimestari koulutus

Hae Metallimestari-koulutukseen Etelä-Pohjanmaalle

Haluatko pätevöityä ammattiin, joka työllistää tulevaisuudessakin?

Kouluttaudu nyt Metallimestariksi Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella. Me työstämme metallialan yritysten kanssa sinusta teräksisen osaajan työelämän tarpeisiin.

Mikä on Metallimestari-koulutus?

Metallimestari-koulutus on ainutlaatuinen tilaisuus löytää työpaikka metalliteollisuudessa. Opteam Etelä-Pohjanmaa ja Sedu Aikuiskoulutus toteuttavat yhteistyössä Metallimestari-koulutushankkeen, jonka tavoitteena on saada metallialalle lisää yritysten osaamistarpeita vastaavaa koulutettua henkilökuntaa. Koulutus on räätälöity kymmenen Etelä-Pohjanmaalla toimivan teollisuusyrityksen tarpeita vastaavaksi. Yritykset ovat osallistuneet aktiivisesti koulutuksen sisällön suunnitteluun. Koulutuksessa hankitulle osaamiselle on siis metallialan yrityksissä kysyntää.

Lataa esite metallialan oppimisympäristö Sedu Ahjosta >>

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena. Teknologiateollisuus ry:n tukemaa koulutushanketta on mukana rahoittamassa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Kenelle Metallimestari-koulutus on tarkoitettu?

Tavoitteena on löytää 40 uudelle metallialan ammattilaiselle työpaikka. Tärkeintä on oikea asenne työntekoon ja halu oppia uutta. Ammatillisella taustalla tai työkokemuksella ei ole merkitystä, eikä hakijoiden ikä, sukupuoli tai koulutus vaikuta valintaan Metallimestari-koulutukseen. Jos sinulla on motivaatio oppia ja työllistyä metallialalle, hae mukaan koulutukseen. Koulutus antaa erityisen hyvät  työllistymismahdollisuudet, sillä alueen isoimmat yritykset ovat mukana hankkeessa.

Miten haet mukaan Metallimestari-koulutukseen?

Metallimestari-koulutukseen haetaan TE-toimiston ja Opteamin kautta. Opteam Etelä-Pohjanmaa hoitaa koulutusohjelmaan valittavien osallistujien rekrytoinnin.

Seuraava Metallimestari-koulutus alkaa 3.4.2018.

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivuilla: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/6778138

Jätä hakemus ensin tiedot-välilehden kautta “hae tähän koulutukseen”. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluihin.

Haku päättyy 11.3.2018, mutta valinnat käynnistyvät jo ennen hakuajan päättymistä, joten koulutukseen kannattaa hakea välittömästi

 

Jos sinulle on kysyttävää Metallimestari-koulutukseen hakemisesta tai rekrytoinnista, voit olla yhteydessä: Opteam Etelä-Pohjanmaa, puh. 010 8500 830

Miten Metallimestari-koulutus etenee?

Metallimestari-koulutuksen suuntautumisvaihtoehdot ovat korkeapainehitsaus, koneistus, särmäys ja levyntyöstö sekä robotiikka.

Orientaatiojaksolla tutustutaan eri metallitöiden menetelmiin ja koulutusvaihtoehtoihin. Jakson tavoitteena on antaa mahdollisimman laaja kuva metallialan töistä ja tutustuttaa koulutukseen osallistujat myös alueen teollisuuteen. Orientaatiojakson pituus voi vaihdella koulutukseen osallistuvien henkilöiden aiemman työkokemuksen perusteella.

Metallimestari-koulutuksessa on neljä suuntautumisvaihtoehtoa, joiden sisältö räätälöidään yritysten kanssa yhteistyössä. Kouluttajat ovat perehtyneet yritysten konekantaan, toimintaan ja tuleviin haasteisiin. Suuntautumisvaihtoehto valitaan orientaatiojakson kuluessa ja jokaiselle koulutukseen osallistuvalle tehdään oma opintosuunnitelma.

Koulutus alkaa 15 päivän mittaisella orientoivalla jaksolla, jonka aikana tutustutaan metallialaan ja alan yrityksiin. Koulutuksen kesto on 2 viikkoa–12kk riippuen koulutettavan lähtötasosta ja koulutuksen jaksotuksesta.

Lue tarkemmat koulutussisällöt ladattavasta Metallimestari-koulutussuunnitelmasta >>

Metallimestari-koulutus on täsmäkoulutus, johon kuuluu työssäoppimista paikallisissa metallialan yrityksissä. Koulutuksen aikana tai päättyessä koulutettavat voivat työskennellä oppisopimuksella yrityksissä ja sitä kautta työllistyä yrityksiin.

Metallialan yritykset työllistämisyhteistyössä

Koulutukset ovat räätälöityjä teollisuusyrityksien tarpeita vastaaviksi ja tavallisesta työvoimakoulutuksesta poiketen Metallimestari- yhteistyöyrityksemme ovat tiiviisti mukana koulutuksien suunnittelussa. mm.

JTK-Power Oy, KJH Comp Oy, Veljekset Ala-Talkkari Oy, KPA Unicon Oy, Komas Oy, Fortaco Oy, Lillbacka Powerco Oy, Konepaja Stamac Oy, Pohjanmaan Rakennuspelti Oy, Reikälevy Oy, Ylistaron Terästakomo Oy, MSK Group Oy, Jucat Oy, Kuortaneen Teollisuuspalvelu Oy, HelaSteel Oy, Hydroll Oy, Memar Oy, Manor Oy, Normek Oy, Fibercut Oy, Plate Power Oy, Ferrum Steel Oy, Tibnor Oy, MA-Tech Oy, Sulbana Oy, Ossin Metalli Oy, Teuvan Keitintehdas Oy, Nammo Lapua Oy, Remu OyHae nyt Metallimestari-koulutukseen Etelä-Pohjanmaalle

 

Seuraava Metallimestari-koulutus alkaa 3.4.2018.

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivuilla: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/6778138

Jätä hakemus ensin tiedot-välilehden kautta “hae tähän koulutukseen”. Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemuspapereiden perusteella valitaan osa hakijoista haastatteluihin.

Haku päättyy 11.3.2018, mutta valinnat käynnistyvät jo ennen hakuajan päättymistä, joten koulutukseen kannattaa hakea välittömästi

 

Koulutuksesta järjestetään INFOTILAISUUS 6.3.2018 osoitteessa Sedu, Rastaantaival 2, 60200 Seinäjoki.

Kokoontuminen M-talon aulaan. Infotilaisuuden jälkeen sinulla on mahdollisuus tutustua koulutustiloihin. Tervetuloa tutustumaan!

 

metallimestari koulutus

Lisätietoa

Koulutukseen hakemisesta:
Opteam Etelä-Pohjanmaa
Puh. 010 8500 830

Jari Koski
asiakkuuspäällikkö
Puh. 040 1503 350

Martti Lamminmäki
henkilöstöneuvottelija
Puh. 040 679 7517

Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta:
Sedu Aikuiskoulutus
Joona Aro

aikuiskoulutuspäällikkö
Puh. 040 868 2076

Yyritysyhteistyö:
Opteam Etelä-Pohjanmaa
Ari Lähteenmäki

aluejohtaja
Puh. 040 5813 253
ari.lahteenmaki@opteam.fi

Työvoimakoulutuksen aikaiset etuudet
TE-toimiston koulutusneuvojan palvelulinja puh. 02 950 20 702