metallialan koulutus jyväskylä

Hae Metallimestari-koulutukseen Ylä-Savoon!

Metallimestari-koulutus on ainutlaatuinen tilaisuus löytää työpaikka metalliteollisuudessa. Ensimmäiseen Metallimestarit koulutukseen osallistui 16 henkilöä ja heistä työllistyi koulutuksen jälkeen 13 suoraan alueen yritysten erilaisiin tuotannollisiin työtehtäviin.

Opteam Kuopio, Ylä-Savon ammattioppilaitos ja TE-toimisto toteuttavat yhteistyössä Metallimestari-koulutushankkeen, jonka tavoitteena on saada metallialalle lisää yritysten osaamistarpeita vastaavaa koulutettua henkilökuntaa. Koulutus on räätälöity Ylä-Savon alueella toimivien teollisuusyritysten tarpeita vastaavaksi. Yritykset ovat osallistuneet aktiivisesti koulutuksen sisällön suunnitteluun. Koulutuksessa hankitulle osaamiselle on siis metallialan yrityksissä kysyntää.

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena. Koulutushanketta on mukana rahoittamassa Pohjois-Savon ELY-keskus.

Kenelle Metallimestari-koulutus on tarkoitettu?

Tavoitteena on löytää 20 uudelle metallialan ammattilaiselle työpaikka. Tärkeintä on oikea asenne työntekoon ja halu oppia uutta.

Syksyllä 2017 alkavaan Ylä-Savon Metallimestari-koulutukseen haemme ensisijaisesti opiskelijoita, joilla on jo metallialan opintoja ja mahdollisesti myös työkokemustakin alalta.

Hakijoiden ikä tai sukupuoli eivät vaikuta valintaan Metallimestari-koulutukseen. Jos sinulla on motivaatio oppia ja työllistyä metallialalle, hae mukaan koulutukseen. Koulutus antaa erityisen hyvät työllistymismahdollisuudet, sillä alueen isoimmat yritykset ovat mukana hankkeessa. Työtehtävien monipuolisuus tarjoaa mahdollisuuden työskentelyyn monille eri osaajille.

Hae mukaan Metallimestari-koulutukseen

Metallimestari-koulutukseen haetaan Opteamin ja TE-toimiston kautta, hakuaika koulutukseen on 1.9-29.9.2017. Opteam Kuopio hoitaa koulutusohjelmaan valittavien osallistujien rekrytoinnin yhdessä kouluttajien kanssa. Hakemuksen pääset jättämään osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutusnumero koulutukseen on: 674602.

Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, sillä hakemuksen perusteella valitaan jatkoon henkilöt, jotka kutsutaan haastatteluun Opteamille. Haastattelukutsun saamisen jälkeen sinun tulee täyttää hakemus myös Opteamin järjestelmään.
Opiskelupaikkoja täytetään jo hakuaikana, joten kannattaa laittaa hakemus nopeasti.

Miten Metallimestari-koulutus etenee?

Ylä-Savon Metallimestari-koulutuksen suuntautumisvaihtoehdot ovat koneistus, särmäys ja levyntyöstö, hitsaus sekä robotiikka.

Koulutushanke on räätälöity 11 Ylä-Savossa toimivan teollisuusyrityksen tarpeita vastaavaksi. Yritykset ovat tiiviisti mukana koulutuksen suunnittelussa. Mukana koulutushankkeessa ovat Ahmotuote, Karsteel, Haapajärven Kome, Timaco, Metallityö Vainio, Debomix, RD Technology Center Oy, LLP Farm Machinery Group Oy, KPA Unicon Works Oy, Ratesteel, ja Ponsse Oyj.

Ajankohta ja yritysyhteistyö

Metallimestari-koulutuksessa Ylä-Savossa on viisi suuntautumisvaihtoehtoa, joiden sisältö räätälöidään yritysten kanssa yhteistyössä. Kouluttajat ovat perehtyneet yritysten konekantaan, toimintaan ja tuleviin haasteisiin. Jokaiselle koulutukseen osallistuvalle tehdään oma opinto-suunnitelma. Opintoihin kuuluu 15 päivän orientaatiojakso.

Metallimestari-koulutus käynnistyy porrastetusta, viimeistään 9.10.2017 ja koulutuksen kesto on n. 4-5 kuukautta riippuen koulutettavan lähtötasosta ja koulutuksen jaksotuksesta.

Metallimestari-koulutukseen kuuluu työssäoppimista paikallisissa metallialan yrityksissä. Koulutuksen päättyessä koulutettavat voivat työskennellä oppisopimuksella yrityksissä ja sitä kautta työllistyä yrityksiin.

Lisätietoja koulutuksesta saat:

Opteam
Janne-Pekka Pesonen
p. 050 322 3278

Ylä-Savon ammattiopisto/Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä
Jori Kortetjärvi
p. 0400 792 817Hae Metallimestari-koulutukseen Ylä-Savoon

Hakuaika koulutukseen on 1.9.-29.9.2017

 

Yhteistyössä:

ammattiopisto_vaaka

oxford-ahmotv-800x148

ponsse-logo-png_reference

KARSTEEL

kome_logo_ei-tehosteita-002

rdtc-logo1

vainio_vaakalogo_jpg

ratesteel-oy_logo

Untitled-1

Debomix Oy logo