Opteam Luovan ansiosta yritykset sekä saavat että joutuvat ajattelemaan rekrytointia eri tavalla, sanoo Mediahub Helsingin hallinto- ja henkilöstöjohtaja Ulla Rannikko.

Viime vuosina journalistisen sisällön tekeminen erityisesti verkkoon on muuttunut huimasti. Vauhti on vain kiihtynyt, kun kuluttajat haluavat verkon tarjoavan koko ajan enemmän erilaista sisältöä.

”Se tietysti ohjaa tekemistämme, sillä haluamme panostaa verkkoon ja tarjota kuluttajia kiinnostavaa sisältöä. Kehitämme uusia liiketoimintoja ja siihen tarvimme erilaista osaamista”, kertoo hallinto- ja henkilöstöjohtaja Ulla Rannikko Mediahub Helsingistä, joka vastaa MTV:n uutistarjonnasta.

Hektisen uutistyön keskellä haasteena on oikeanlaisten osaajien löytäminen. Työtä ja työntekijöitä on kyllä tarjolla, mutta ongelmana on, etteivät kysyntä ja tarjonta kohtaa. Lisäksi rekrytointiprosessi on pitkä ja hidas ja sitoo paljon resursseja.

”Arkemme on työntäyteistä jo nyt, joten keskitymme itse mieluummin siihen, minkä osaamme parhaiten ja annamme rekrytoinnin ammattilaisten etsiä meidän tarpeisiimme sopivat tekijät. Opteamilla on rekrytoinnista runsaasti kokemusta ja siihen valmiit verkostot sekä sujuvat prosessit. Mielestäni tällaiselle julkiselle luovan alan työpaikkojen ja tekijöiden kohtaamispaikalle on paljon tarvetta.”

Rannikko iloitsee myös Opteam Luovan mahdollistamasta uudesta, joustavasta rekrytoinnin mallista. Sen ansiosta yritykset sekä saavat että joutuvat ajattelemaan rekrytointia eri tavalla.

”Suomessa työmarkkinat ovat äärimmäisen kankeat, mikä luo omat haasteensa, sillä tarpeemme vaihtelevat todella paljon. Voimme tarvita yhden osaajan tekemään kolmen kuukauden ajan kaksi päivää viikossa, toisen yhdeksi viikoksi ja kolmannen, joka työskentelee projektissamme kokonaisen vuoden ajan. Opteam Luovan avulla emme maksa ’tyhjästä’ emmekä toisaalta sido tekijää meihin, vaan hän voi työllistyä vapaaksi jäävänä aikana muualle – vaikka kilpailijallemme!”

Ulla Rannikko
hallinto- ja henkilöstöjohtaja, Mediahub Helsinki

Mediahub Helsinki on MTV:n tytäryhtiö ja vastaa MTV:n uutistarjonnan toteutuksesta.