Maailma ei ole enää entisensä, työelämästä puhumattakaan. Moni työ on digitalisaation myötä muuttunut radikaalisti tai kadonnut kokonaan. Työelämä on pirstaloitunut ja monimuotoistunut, ja työ muuttunut monin tavoin epävarmemmaksi. Muutos koskettaa myös luovia aloja: mediaa, muotoilua, markkinointia ja viestintää.

Näille kasvaville aloille hakeutuu koko ajan suurempi joukko työntekijöitä, eikä digitaalinen maailma ole pystynyt korvaamaan innovatiivista, intohimolla työnsä tekevää osaajaa. Päinvastoin, robottien maailmassa arvostetaan luovuutta.

Mutta löytääkö luovan työn teettäjä työntekijän? Ja toisinpäin?

Luovan alan tekijät elävät jatkuvassa epävarmuudessa ja joutuvat pohtimaan, mistä seuraava työtilaisuus löytyisi. Työnantajat taas tuskailevat, mistä saisivat sopivia tekijöitä täydentämään talon sisällä olevaa osaamista. Tämä pätee sekä mediataloihin, mainostoimistoihin että yrityksiin, jotka tarvitsevat esimerkiksi sisällöntuottajaa tai palvelumuotoilijaa.

Totuus on, että työtilaisuuksia ja työtä vailla olevia tekijöitä on runsaasti, mutta ne eivät löydä toisiaan. Tieto töistä ja tekijöistä on tällä hetkellä ripoteltuna moniin erilaisiin verkostoihin.

Mutta mitä jos voisimmekin tehostaa ja helpottaa työnantajien ja tekijöiden kohtaamista?
Mitä jos työnantajien ei tarvitsisikaan etsiä oikeaa osaajaa kuin neulaa heinäsuovasta?
Mitä jos luovan alan tekijät löytäisivätkin helposti omaa osaamistaan vastaavat työtilaisuudet?
Entä olisiko työn epävarmuus mahdollista kääntää vapaudeksi tehdä juuri sitä mitä haluaa ja osaa parhaiten?

Opteam Luovassa luovien alojen työtehtävät ja tekijät kohtaavat

Me Opteamissa haluamme tehdä työelämästä parempaa ja vaikuttaa siihen, että tekijöillä olisi riittävästi töitä. Meillä on 15 vuoden kokemus siitä, miten työpaikat ja työntekijät saadaan kohtaamaan. Teemme kaikkemme, jotta työn tarjoaminen ja tekeminen olisi mahdollisimman helppoa, turvallista ja joustavaa.

Siksi päätimme perustaa Opteam Luovan, joka on yhteinen kohtaamiskeskus luovan alan töille ja tekijöille.

Opteam Luovassa me etsimme ja tarjoamme aktiivisesti työmahdollisuuksia sekä kokeneemmille että työuraansa vasta aloitteleville luovan työn tekijöille. Monipuolisen työtarjonnan äärellä vakiintunutkin ammattiosaaja saa uuden näkökulman osaamiseensa. Ja jos oma intohimoammatti ei työllistä riittävästi, voi toimeentulonsa varmistaa tekemällä välillä jotain ihan muuta.

Työnantajankaan näkökulmasta tämä ei ole ainoastaan digitaalinen alusta, jossa kohtaaminen tapahtuu verkossa. Autamme valitsemaan oikeat henkilöt oikeisiin tehtäviin muun muassa kartoittamalla, haastattelemalla ja testaamalla osaajamme.

Kohtaamiset luovat lisää työtilaisuuksia

Uskomme tämän näkyvän kohtaamiskeskuksen synnyttävän lisää luovan työn kysyntää, kun tarjoamme työnantajille yhden paikan, josta osaajat löytyvät.

Kehitämme Opteam Luovaa jatkuvasti kokemusten ja saamamme palautteen perusteella. Se, mitä näet nyt, on vasta ensimmäinen versio. Työpaikkojen kirjo tulee lisääntymään matkan varrella, kun viesti tästä mahdollisuudesta saavuttaa kaikki.

Vie ihmeessä sitä eteenpäin!

Hyvää työpäivää!

Minna Vanhala-Harmanen
toimitusjohtaja, Opteam

Opteam lyhyesti

Opteam on yksi Suomen suurimmista henkilöstöpalvelualan yrityksistä. Kehitämme arkea parantavia palveluja monimutkaistuvan työelämän tarpeisiin. Olemme henkilöstöjohdon strateginen ja operatiivinen kumppani yrityksen kaikissa vaiheissa. Yhdistämme valtakunnallisen konseptin ja paikallistuntemuksen edut yli 30 toimiston voimin Helsingistä Sodankylään. Opteam Luova on uusin palvelumme, joka mahdollistaa luovan alan työpaikkojen ja osaajien kohtaamisen.

Miksi Opteam?

1.    Työelämän muuttuessa projektiluontoiseksi Opteam tarjoaa kohtaamispaikan työlle ja sen tekijöille. Suomen kolmanneksi suurimpana henkilöstöpalvelualan yrityksenä Opteam pystyy tarjoamaan uskottavasti verkoston, jossa niin työnantajat kuin tekijätkin ovat helposti löydettävissä ja uusien mahdollisuuksien äärellä.

2.    Jos erilaiset osaajat ryhmittäytyvät tiukasti toisistaan erillään oleviin siiloihin ja verkostoihin, oman osaamisen laajentaminen ja uudenlaisten työtilaisuuksien löytäminen vaikeutuvat. Opteam Luova tarjoaa laaja-alaisen työmarkkinapaikan kaikenlaiselle luovalle työlle. Tämä mahdollistaa yrityksille laaja-alaisempien toimeksiantojen tarjoamisen yhdellä ilmoituksella ja työntekijöille mahdollisuuden saada yhdellä hakemuksella kaikenlaisia työtehtäviä. Myös niille työtilaisuuksille ja uusille ammateille, joille ei ole edes vielä nimeä, on löytynyt työnvälityskanava Opteam Luovasta.       

3.    15 vuoden kokemuksemme työn välittämisestä tarjoaa luotettavat toimivat prosessit ja työelämän asiantuntemuksen sekä työnantajalle että -tekijälle. Toimimme luotettavien vastuullisten kumppanien kanssa ja teemme yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

4.    Olemme rohkea työelämän uudistaja ja kehitämme ja toteutamme ennakkoluulottomasti uusia ratkaisuja työelämän tarpeisiin. Innovatiivinen asenteemme mahdollistaa kehittymisen, uusien ammattiosaamisten löytämisen ja kaikkien työn tekemisen muotojen hyödyntämisen. 

5.    Vastuullisuus on yksi perusarvoistamme ja olemme turvallinen kumppani sekä työntekijöille että asiakkaille. Toimintaamme ohjaa yhteiskuntavastuu, ja työelämän monimuotoisuuden ja lainsäädännön tunteminen tekee meistä vastuullisen työelämän uudistajan.

6.    Opteamin valtakunnallisessa verkostossa on yli 30 toimistoa ympäri Suomen. Kattavan verkostomme ansiosta voimme tarjota paikallistuntemuksen edut yhdistettynä valtakunnalliseen konseptiimme.