Kevitsa Mining

Tule töihin Kevitsaan!

Sodankylän kunnassa sijaitseva moderni monimetallikaivos tarjoaa mielenkiintoisia työtehtäviä sekä ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia Lapin luonnosta. Kaivostoiminta jatkuu tämän hetken arvion mukaan noin 30 vuotta. Tee elämäsi paras päätös ja lähde kanssamme Kevitsaan!

KEVITSAN MONIMETALLIKAIVOS

Kevitsan kaivos sijaitsee Lapissa Sodankylän kunnan alueella. Kaivosalue sijaitsee 43 km päässä Sodankylästä, ja lähin kylä kaivoksen lähellä on Petkula. Kevitsan kaivos on avolouhos, mutta maanalaista louhintaa ei olla poissuljettu.

Kaivos työllistää rakennusvaiheen aikana yli 400 henkilöä ja tuotantovaiheessa noin 200 hlöä. Kevitsa tulee olemaan tärkeä työllistäjä Pohjois-Lapin alueella, jossa vaikuttaa merkittävästi alueen kokonaistuotantoon ja elintasoon.

Kevitsan kaivoksen virstanpylväitä:

  • 1987: GTK löysi monimetalliesiintymän
  • 1995-1998: Outokumpu Mining Oy:llä oikeudet kaivokseen
  • 2000: Scandinavian Gold Prospecting AB (myöhemmin Scandinavian Minerals Ltd) valtasi alueen
  • 2006: Scandinavian Minerals Ltd perusti tytäryhtiön, Kevitsa Mining Oy:n, ja aloitti lupien haun sekä alustavat työt kaivostoiminnan käynnistämiseksi
  • 2008: First Quantum Minerals Ltd osti Kevitsan kaivoksen omistajan Scandinavian Minerals Ltd:n
  • 11/2009: FQM päätti kaivoksen rakentamisesta ja avaamisesta
  • Kesä 2010: Rakentaminen käynnistyi
  • Kevät 2011: Uusi mineraalivarantoarvio, jonka mukaan louhintakelpoiset malmivarat ovat n. 160 milj. tonnia, eli n. 50 % aiemmin arvioitua suuremmat
  • 2012: Tuotanto alkaa ja kaivoksen elinikä tämänhetkisen arvion mukaan on noin 30 vuotta

Lue lisää First Quantum Minerals Ltd:sta ja Kevitsan kaivoksesta.

SODANKYLÄN KUNTA – ELÄMÄÄ TUNTUREIDEN KESKELLÄ

Pohjoisen kesytön luonto ja uljaat luonnonilmiöt luovat upean kehyksen kokemuksille. Sodankylässä vuodenajat ovat totta; ne houkuttelevat harrastamaan aktiivisesti ympäri vuoden. Joskus on vastattava erämaan kutsuun, toisinaan kulttuuri kiehtoo tai tunturikeskusten syke saavuttaa. Lapista löydät sen, mikä nyt tuntuu arvokkaalta.

Sodankylä sijaitsee keskellä Lappia. Kuntakeskuksesta löytyy kaupunkitason palvelut ja ympäristö tarjoaa monia harrastusmahdollisuuksia. Sodankylästä löytyy runsaasti vaihtoehtoja vapaa-ajalle – purjelennosta freeride-lasketteluun ja kaikkeen siltä väliltä. Monet tapahtumat Sodankylän elokuvajuhlien johdolla tuovat väriä arkeen ja luovat kansainvälistä tunnelmaa.

Kodikasta tunnelmaa, mahtavia luontoelämyksiä ja mukavia ihmisiä keskellä Lappia!

Tutustu täältä Sodankylän kuntaan.